De volgorde van een vragenlijst voor een documentgenerator

13 April 2017 - ArnoudEngelfriet

Bij het genereren van een juridisch document heeft de gebruiker nog geen zicht op het uiteindelijke contract. Hij heeft een zakelijke wens – een contract voor deze deal – en hij heeft dus vooral zakelijke input die hij wil geven. Is dit een gevestigd, betrouwbaar bedrijf waar we zaken mee doen of moeten risico’s strak ingedekt worden? Men wil vooruitbetaling maar ik krijg korting. En ga zo maar door. Maar dat kan dus botsen met de manier waarop de gebruiker tegen het contract aankijkt. Het is dus beter om te beginnen met de vragen: waar zal men mee zitten, welke parameters zijn belangrijk en hoe gaan we die groeperen? Dan is het goed denkbaar dat je bij een heel andere volgorde uitkomt dan de artikelen in het contract. Maar dat is niet erg. Het gaat er immers om dat de gebruiker zo snel mogelijk van vragen tot een document komt. Specifiek van belang is nog om administratieve vragen zoals namen en adressen niet als eerste te vragen. Dat is geen prettige opening van een documentgenerator. Je wilt weten dat hij gaat regelen wat je zoekt, en inhoudelijke vragen bevestigen dat beeld. Overweeg ook ze optioneel te maken. Lang niet altijd is bijvoorbeeld het KVK nummer meteen bekend, en dat moeten opzoeken kan ertoe leiden dat de gebruiker afhaakt.

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde artikelen
Gartner emerging tech hype cycle

De Gartner Hype Cycle is een handige manier om inzicht te krijgen in opkomende technologieën en trends. Elk jaar publiceert het onderzoeksbureau de ontwikkelingen: van nieuwe op de markt naar (te) hoge verwachtingen naar desillusie, […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten over Lynn?

Alles weten over de functionaliteiten van Lynn? Wil je weten op welke wijze Lynn binnen jouw organisatie kan worden toegepast? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.