Klanten JuriBlox ondertekenen juridische documenten digitaal met Evidos

09 June 2020 - NielsWinters

Digitale handtekening versnelt opstellen van juridische documenten

Haarlem/Amsterdam, 9 juni 2020 - JuriBlox automatiseert het opstellen van juridische documenten zoals contracten. Dankzij een integratie met Ondertekenen.nl van Evidos kunnen klanten deze documenten voortaan ook digitaal ondertekenen.

Het opstellen van juridische documenten neemt vaak veel tijd in beslag. "Medewerkers gaan in overleg met juristen over het document dat zij nodig hebben. Op basis hiervan stellen juristen een tekst op. Willen medewerkers hierin wijziging aanbrengen? Dan moeten zij hiervoor terug naar de juristen. Dit omslachtige proces zorgt voor vertraging", zegt Niels Winters, directeur van JuriBlox.

Geautomatiseerd juridische documenten opstellen

JuriBlox bracht vijf jaar geleden een generator voor juridische documenten op de markt. Hiermee kan iedereen in korte tijd een contract opstellen, ook zonder juridische kennis. "Het invullen van de vragenlijst neemt gemiddeld slechts vijf minuten in beslag”, aldus Winters.

Het platform van JuriBlox vereenvoudigt ook de onderhandelingen over de voorwaarden die in juridische documenten worden opgenomen. "Wie bijvoorbeeld een contract sluit voor de levering van software, onderhandelt onder andere over de looptijd, aansprakelijkheid en boetes. Ons platform vereenvoudigt en versnelt deze onderhandelingen. Zo kunnen beide partijen aanpassingen maken in het juridisch document, die vervolgens direct zichtbaar zijn voor de tegenpartij. Zo kom je zo snel mogelijk tot een definitief document."

Geen natte handtekeningen meer nodig

Na de onderhandeling ondertekenen betrokkenen het document. Met behulp van Evidos is ook dit proces nu gedigitaliseerd. "Voorheen werden contracten vaak geprint, voorzien van een natte handtekening, gescand en weer doorgestuurd. In veel gevallen moeten meerdere personen echter documenten ondertekenen. Dit proces kan dan ook tijdrovend zijn", legt Winters uit.

"Met behulp van Ondertekenen.nl van Evidos kunnen gebruikers contracten nu ook digitaal ondertekenen. We verifiëren in veel gevallen ook de identiteit van ondertekenaars, zodat zeker is dat de juiste personen een rechtsgeldige handtekening zetten. Dit doen we onder meer via iDIN, DigiD en in België itsme", vertelt Zivko Lazarov, oprichter van Evidos. "Deze identiteitsverificatie hechten wij inclusief transactiebon vast aan het digitale document."

Extra relevant voor thuiswerkers

Het digitaal kunnen opstellen én ondertekenen van contracten is extra relevant nu Nederlanders steeds vaker werken vanuit huis, waar zij niet altijd over dezelfde middelen beschikken als op kantoor. Lazarov: "Bijvoorbeeld het ontbreken van een printer of scanner kan het zetten van een natte handtekening bemoeilijken. Door de digitale ondertekenfunctionaliteit digitaliseert JuriBlox de levenscyclus van een contract nu volledig, van opstellen tot ondertekenen.”

De keuze voor Evidos was voor JuriBlox een logische. JuriBlox is ontstaan vanuit ICTRecht, een fullservice juridisch adviesbureau gespecialiseerd in internet, ICT en privacywet- en regelgeving. ICTRecht werkt al langer naar tevredenheid samen met Evidos. "We kennen Evidos door en door. We weten dan ook zeker dat Evidos de juiste partij is en we de dienstverlening van Evidos met vertrouwen kunnen inzetten voor aan onze klanten."

Naadloze integratie

Winters is erg te spreken over de samenwerking. "Evidos legde ons precies uit hoe wij het beste met hun oplossing konden integreren, wat de uitrol vereenvoudigde. Dankzij de naadloze integratie merkt de gebruiker in de praktijk niet dat hij of zij met Ondertekenen.nl werkt. Het proces vindt volledig plaats binnen de omgeving van JuriBlox. Met deze samenwerking gaan Evidos en Juriblox de juridisch markt verder innoveren."

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde artikelen
Gartner emerging tech hype cycle

De Gartner Hype Cycle is een handige manier om inzicht te krijgen in opkomende technologieën en trends. Elk jaar publiceert het onderzoeksbureau de ontwikkelingen: van nieuwe op de markt naar (te) hoge verwachtingen naar desillusie, […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten over Lynn?

Alles weten over de functionaliteiten van Lynn? Wil je weten op welke wijze Lynn binnen jouw organisatie kan worden toegepast? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.