Hoe gebruik ik Lynn?

U kunt Lynn op drie manieren aanroepen:

  1. Via de website, waar u een document uploadt en een review terugkrijgt.
  2. Per email, waarbij u een document forwardt of mailt en een review terugkrijgt per replymail binnen enkele minuten.
  3. Via de API, waarmee het document door een van uw IT systemen wordt geupload en de resultaten in uw eigen omgeving worden geïntegreerd.
Hoe gebruik ik Lynn
Tekstherkenning en inschatting

Allereerst wordt de tekst uit het document geëxtraheerd en worden de clausules uit het contract herkend: looptijd, aansprakelijkheid, geheimhouding, derdenbedingen en ga zo maar door. Hierbij wordt gecontroleerd op de juiste taal, worden spellingvariaties meegenomen en getoetst op randgevallen.

Als tweede stap worden de herkende clausules ingeschat op risico: is dit te streng, te lang of juist te veel in het voordeel van de wederpartij. Deze risico’s worden vervolgens beoordeeld om tot een uitspraak te komen: direct tekenen, kleine aanpassingen nodig of grote aanpassingen/onwerkbaar.

Deze beoordeling en de inschatting is geheel aanpasbaar. Wilt u looptijden van tien jaar accepteren, de aansprakelijkheid sterk beperken of juist de rechtbank Haarlem bij uitsluiting bevoegd? U stelt het in, en Lynn voert het door. Iedere keer weer.

Commentaar en aanpassingen

Wanneer u een Word document uploadt (docx) kan Lynn dit inhoudelijk aanpassen. U krijgt dan zowel commentaar in de marge, als een aangepaste clausule in redline (of “commentaar bijhouden” in het Nederlands). Zo kunnen zowel u als de wederpartij zien wat de aanpassing moet zijn.

Lynn drijft hierbij op een databank met tientallen variaties van de verschillende clausules, als best practice geïdentificeerd door juridische experts. Zo krijgt u een aanpassing die niet alleen uw belang dient: de aanpassing blijft dicht bij de oorspronkelijke tekst, zodat de wederpartij deze eerder kan accepteren. Wie zit er immers te wachten op een volledig doorgehaald contract gevolgd door een copypaste van het standaardcontract van de andere kant?

Configureerbaar

Bij de betaalde accounts kunt u de kritiek, beoordeling en inschattingen van Lynn geheel naar wens instellen. Ook kunt u  bepalen wat het advies moet luiden: als een contract alleen een afwijkende rechtskeuze bevat, is dat wellicht te accepteren zonder nadere onderhandelingen, bijvoorbeeld. Een workflow waarbij het contract direct naar de jurist gaat, is ook mogelijk.

Archieftoegang

Bij de betaalde accounts heeft u tevens toegang tot een archief met alle reeds gereviewde documenten en hun commentaar.

Alle voordelen op een rij

Snel en accuraat
Lynn is getraind op duizenden documenten en herkent vele variaties. Gemiddeld krijgt u binnen 1 minuut 20 een volledige review. De foutmarge van Lynn is minder dan tien procent.

Uw eigen belang
Lynn kan zo streng of toegeeflijk zijn als u zelf wilt. U zit aan de knoppen door middel van een playbook.

U houdt overzicht
Alle gereviewde documenten zijn beschikbaar via het controlepaneel, inclusief de review-bevindingen. Een koppeling met uw Contract Management System is mogelijk.

Workflows
Goedkeuring door andere gebruikers, acties na het beantwoorden van een bepaalde vraag. Lynn maakt diverse workflows mogelijk.

Document management
Houd al je gecreëerde en gereviewde documenten bij op een centrale beveiligde plaats met uitgebreide zoekmogelijkheden. Documenten kunnen worden voorzien van tags.

Elektronisch ondertekenen
Laat documenten vanuit het platform direct door een of meerdere (externe) personen ondertekenen waarvan de elektronische handtekening rechtsgeldig is.

Probeer Lynn of vraag een demo

We laten je graag zien waar we trots op zijn. Daarom geven we je een accountgegevens of een vrijblijvende demonstratie van ons platform. In geval van vragen denken onze legal tech specialisten graag vrijblijvend met je mee.

Deze bedrijven maken al gebruik van Lynn Legal