Hoe werkt Lynn?

In technische termen is Lynn een boosted trees machine learning ensemble. Zij analyseert woordgroepen op vergelijkbare betekenis, en kan zo gevonden clausules vergelijken met een databank met duizenden alternatieven en varianten. Deze zijn door onze juridische en technische experts handmatig gescreend en geclassificeerd: zeer streng, erg lang, en ga zo maar door.

Dit matchen van teksten staat als vakgebied bekend als natural language processing, wat de laatste jaren veel bekendheid heeft gekregen. Door grote innovaties op het gebied van hardware en software is zeer hoge betrouwbaarheid te realiseren bij het identificeren van teksten en het extraheren van relevante informatie.

Bij computeranalyse van teksten zijn fouten mogelijk. Net zoals bij een menselijke analyse zult u denken, maar een computer analyseert anders. In de kern zoekt Lynn naar een passend label om op een clausule te plakken. Dat kan op twee manieren fout gaan: het verkeerde label, of in het geheel geen label omdat er te weinig informatie in de clausule zit.

Tegen deze vormen van fouten zijn diverse maatregelen ingebouwd, zoals het weglaten van herkenning met slechte betrouwbaarheid en het middels steekwoorden dubbelchecken van ‘verdachte’ labels. Ook worden periodiek alle gereviewde documenten gecontroleerd om de herkenning nog beter te maken.

Voor meer informatie kunt u het technical paper van NDA Lynn-bedenker Arnoud Engelfriet lezen.

Hoe werkt Lynn
Lynn in cijfers

NDA Lynn: meer dan 14 duizend NDA’s gereviewd sinds 2017

DPA Lynn: meer dan 1000 verwerkersovereenkomst gereviewd sinds begin 2021

Totaal meer dan 50.000 juridische problemen gespot én verholpen

Accuratesse: 0.95 (NDA Lynn) en 0.91 (DPA Lynn)

Gemiddelde reviewtijd 46 seconden (NDA Lynn) 1 minuut 20 (DPA Lynn)

Meer dan 80% van de documenten wordt door klanten
geaccepteerd met hooguit minimale aanpassingen

Alle voordelen op een rij

Snel en accuraat
Lynn is getraind op duizenden documenten en herkent vele variaties. Gemiddeld krijgt u binnen 1 minuut 20 een volledige review. De foutmarge van Lynn is minder dan tien procent.

Uw eigen belang
Lynn kan zo streng of toegeeflijk zijn als u zelf wilt. U zit aan de knoppen door middel van een playbook.

U houdt overzicht
Alle gereviewde documenten zijn beschikbaar via het controlepaneel, inclusief de review-bevindingen. Een koppeling met uw Contract Management System is mogelijk.

Workflows
Goedkeuring door andere gebruikers, acties na het beantwoorden van een bepaalde vraag. Lynn maakt diverse workflows mogelijk.

Document management
Houd al je gecreëerde en gereviewde documenten bij op een centrale beveiligde plaats met uitgebreide zoekmogelijkheden. Documenten kunnen worden voorzien van tags.

Elektronisch ondertekenen
Laat documenten vanuit het platform direct door een of meerdere (externe) personen ondertekenen waarvan de elektronische handtekening rechtsgeldig is.

Probeer Lynn of vraag een demo

We laten je graag zien waar we trots op zijn. Daarom geven we je een accountgegevens of een vrijblijvende demonstratie van ons platform. In geval van vragen denken onze legal tech specialisten graag vrijblijvend met je mee.

Deze bedrijven maken al gebruik van Lynn Legal